Dietă, regim sau stil de viață?

23.01.2021

De la dietă la sănătate

9 feb. 2015, Magdalena Simion

Nu o să va stresez cu sfaturi de slăbit. Sunteți sătui de sfaturi. Știu, pentru că și eu sunt. Mai ales ca nu am nevoie de așa ceva. Nici de sfaturi, nici de slăbit. Dacă ești slab, mulți spun că nu ai o problemă şi poți mânca ce vrei, când vrei, la orice oră. Dar oare ești sănătos? Ca să iți menții greutatea, câte eforturi faci?
Toată lumea vorbește despre mâncare rațională, evitarea anumitor produse, a anumitor ingrediente. Despre calorii, proteine, glucide și alte cuvinte despre care nu știam nimic până acum ceva vreme. Şi mai rău, se vorbește despre evitarea caloriilor, evitarea grăsimilor și nevoia de proteine şi vitamine.
Sau E-urile... E-urile de toate zilele. Dar știți că sunt şi Euri bune? Cum ar fi E300 care este Vitamina C sau E 322 Lecitina. Sau că exista Euri neutre care nu fac rău dacă nu sunt consumate în exces, dar fac ravagii persoanelor alergice la aspirină, cum ar fi E155 Colorant sintetic azoic (se găsește in prăjituri şi este de culoare brun)
Dar ce înseamnă toate acestea? Ce înseamnă exces? Ce înseamnă insuficient? Când trebuie să evităm caloriile și când grăsimile?
La aceste întrebări, şi multe altele, o sa încerc sa găsim răspunsuri. Sigur se găsesc în marea informație online, dar e bine sa le avem grupate intrun singur loc.
Suntem unici!!! Fiecare are propriul ADN. De aici rezultă faptul că avem nevoi diferite. Atunci de ce să copiem (regimuri, diete, rețete)?
TOT CE ESTE BUN, NU ÎNSEAMNA CĂ ESTE BUN ŞI PENTRU MINE!!!
Asta trebuie să ne spunem de fiecare dată când ne este recomandat ceva. Trebuie să ne ascultam corpul. El este un bun sfetnic. El ştie mult mai mult de ceea ce are nevoie, decât oricine altcineva.

Mici secrete, mari efecte 

Adaug Scorțișoară pentru :
- efectul antioxidant
- pentru cel de diminuare a rezistentei la insulină, făcând posibilă reducerea glicemiei fără efort suplimentar din partea pancreasului. Adaug de fiecare dată când mănânc o cantitate mare de carbohidrați 

Nu se congelează ierburile imediat după ce au fost culese, deoarece vor deveni moi și își vor pierde din aromă și miros.
Însă dacă le acoperi cu ulei ele se păstrează mult mai bine.
După ce tocăm verdeața o putem pune in suportul pentru cuburi de gheață, apoi turnăm ulei peste ea. Le punem la congelator și folosim cuburile la nevoie direct așa cum sunt fără să le decongelăm.
Atenție, folosiți ulei de rapiță sau alt ulei pe care îl puteți accepta. Uleiul de floarea soarelui nu este bun in regimul pentru intoleranță la histamină.

Ouăle crude
Putem congela ouăle de prepeliță. 🤩
In cazul oului de găină folosim doar gălbenușul. ⚠️
Ele pot ține chiar câteva luni.
Nu congelăm ouăle în propria coajă, pentru că acestea își vor mări volumul și coaja se va sparge.
Trebuie să le spargi, să le mixezi cu puțină sare fără iod, iar apoi să le împarți în mai multe punguțe sau suport pentru gheață.

HIT-Revista-celor-cu-histaminoza© Toate drepturile rezervate 2021
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți